© Dick Demey

Kleine oogjes en met de voetjes in het water: dag 2 van Extrema Outdoor komt rustig op gang

Na een succesvolle eerste dag met zo’n 17.000 bezoekers, maakt Extrema zich vandaag op voor de grootste drukte. Vandaag worden er ongeveer 25.000 enthousiaste festivalgangers verwacht op de weide in Houthalen-Helchteren.

Gilles Niesen

Met Dana Montana, Todd Terje, Adriatique en Joyhauser treden er vandaag weer heel wat sterke artiesten op. Vooral naar het optreden van de Bilzenaren van Joyhauser is het uitkijken, zij spelen al om 18 uur aan District 2.

Exact om middernacht weerklonken gisteren de laatste muziektonen op de festivalweide van Extrema Outdoor. Velen onder de festivalgangers hebben er echter nog een stevige afterparty opzitten. Op de camping ging het feestje namelijk nog door tot 3 uur ’s nachts. Martha uit Oostenrijk geeft zelfs aan dat het al licht was toen ze ging slapen gisteren. En toch zat ze iets na 12 al gedecideerd op de camping. “Het is de eerste keer dat we naar Extrema Outdoor komen. Gisteren ben ik echt overweldigd door de schitterende muziek en beleving hier. Dat smaakte naar meer, daarom ben ik er opnieuw zo vroeg bij. En hoe langer ik hier ben, hoe meer kans ik heb om een knappe jongen te ontmoeten.”

 ©  Dick Demey

Kleine oogjes

Toen de deuren met een kwartiertje vertraging openden stond er opnieuw geen grote menigte te wachten. Opmerkelijk was dat zo goed als alle vroege vogels stonden aan te schuiven in de dagticket-wachtrij. “We zijn maar één dag hier, dus halen we het maximum eruit, zegt Jan Moers. “We zijn al ietsje ouder, dus vandaar zetten we alles op één dag. Het gezellig samenzijn is daarbij het belangrijkste voor ons. En het prachtige weer is natuurlijk ook mooi meegenomen.”

 ©  Dick Demey

De meeste combibezoekers zijn duidelijk thuis nog even aan het uitrusten om toch min of meer fris wat later op de festivalweide te verschijnen. Toch merken we aan District 2 wat kleine oogjes op. Een fris duikje in de Plas (wat eigenlijk niet mag) brengt soelaas voor een klein groepje bezoekers.

 ©  Dick Demey

Zonnecrème

Bij enkele optredens gisteren (Pan-Pot, Maceo Plex, Adam Beyer) was de menigte al indrukwekkend, vandaag zal het nog een stuk drukker worden. Bij organisatie en hulpdiensten zijn ze daar ook van op de hoogte en bereiden ze zich voor op eventuele incidenten. Gisteren was het alleszins heel rustig aan de EHBO-post. Buiten wat mensen die langskwamen voor zonnecrème, was er daar gisteren weinig actie.

Zonnecrème kan vandaag trouwens ook goed van pas komen. Met hoge UV-waarden en temperaturen tot 27°C is het hoogzomer. ‘S avonds laat wordt het wel een beetje uitkijken voor mogelijke buien en de eerste onweershaarden.

 ©  Dick Demey

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio