© Hasselt Stix

© Hasselt Stix

© Hasselt Stix

© Hasselt Stix

© Hasselt Stix

© Hasselt Stix

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Talentvolle Hasseltse hockeyjeugd valt op tijdens Candriam District Days

Hasselt -

De Belgische Hockeybond organiseerde op 28 en 29 mei de Candriam District Days. Talentvolle speelsters en spelers van de U14 van Hasselt Stix gaven twee dagen het beste van zichzelf op het tornooi in HC Victory in Edegem. En de spelers vielen op.

Hasselt Stix

Het Be Gold Districtprogramma van de KBHB selecteert elk jaar eerste- en tweedejaars van de U14 meisjes en jongens die een heel seizoen lang samen met hun leeftijdsgenoten trainen en wedstrijden spelen tegen de andere teams. De apotheose van dit opleidingsprogramma vond vorig weekend plaats in HC Victory. Sinds een vijftal jaar worden er elk jaar een aantal speelsters en spelers van Hasselt Stix opgemerkt. De club wordt stilaan een vaste waarde in het nationale opleidingsprogramma. Een pluim voor de jeugdwerking van de ambitieuze hockeyclub uit Hasselt.

Bij de meisjes van het geboortejaar 2008 mochten Fien Dupont en Estée L'heureux deelnemen aan het districtprogramma. Fien Dupont maakte zelfs zoveel indruk dat ze deze zomer mag doorstromen naar het nationaal Be Gold U15 meisjes team. Ook bij de jongens was de Limburgse hockeyclub goed vertegenwoordigd. Achille Willems, Nicolas Fransen en Elia Croquey namen met succes de verdediging van team blauw op zich. Ze speelden zaterdag gelijk tegen team geel en team groen.

Op zondag waren de hockeyers van het geboortejaar 2009 aan de beurt. Fleur Valenta verdedigde de Limburgse kleuren bij het meisjesteam van district blauw. Staf Deckers, Stef D'haeseleer en Arnaud Leroi traden aan bij de blauwe jongensploeg. Tijdens het districtprogramma leidt de bond ook jonge beloftevolle scheidsrechters op. Killian Adriaenssens-Piasecki floot heel wat wedstrijden en werd gecoacht door ervaren nationale scheidsrechters.

https://www.hasseltstix.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer