© Fred Jonckers

Gedichten van Halense Ina Stabergh pronken in Plantentuin van Meise

Halen -

Schrijfster en kunstenares Ina Stabergh (Berthy Stas) - wiens roots liggen in Loksbergen waar haar opa destijds koster was bij pastoor Cuppens - werd samen met 37 andere kunstenaars uit Vlaanderen, Brussel en Nederland geselecteerd om deel te nemen aan de Biënnale Natura Inspiratus 2022 in de Plantentuin van Meise. Deze groots opgezette Biënnale kwam tot stand door een samenwerkingsverband tussen de vzw Cultuurvuur en het Agentschap Plantentuin Meise, de grootste tuin van België.

Fred Jonckers

Van 1 mei tot 30 september 2022 organiseren De Plantentuin Meise en het Artistiek Huis van FedOS (Federatie Onafhankelijke Senioren) voor de derde keer een kunstexpo voor 50-plussers. Op verschillende locaties in de Plantentuin - die dit jaar 225 jaar bestaat - worden vijf maanden lang allerlei kunstdisciplines tentoongesteld. Deze plekken worden aan de hand van een kunstroute doorheen de tuin met elkaar verbonden. De route bestaat uit verschillende wandellussen, waardoor je de werken langs één of meerdere lange of korte routes kan bekijken. Kunstenaars uit verschillende disciplines tonen hun talent in een kleurrijk kader aan de meer dan 100.000 bezoekers. Natuur en kunst worden volledig op elkaar afgestemd en beeldhouwwerken, schilderijen, keramiek, textiel, fotografie, literatuur vormen een megagroot kunstwerk in open lucht tot in de kleine intieme kamer in de toren van het Kasteel van Boechout.

"Buitengewoon"

"Op meerdere plaatsen in de openbare ruimte zijn gedichten van mij al permanent geplaatst", zegt schrijfster en kunstenares Ina Stabergh, met roost in Loksbergen. "Onder meer in Bekkevoort, in de Diestse Poëzieroute en ook in de fiets-en wandelroute van Tielt-Winge. Natuur, tuinen en bloemen hebben steeds een belangrijke rol gespeeld in mijn boeken en schilderwerken. Dat mijn gedichten de komende maanden in het Bloementheater van de grootste tuin van België staan, vind ik buitengewoon."

De Biënnale Natura Inspiratus kan de hele zomer lang bezocht worden. Een plannetje met de verschillende wandellussen en Ina’s dichtbundel ‘Een zakboekje vol glitters’ is te bekomen aan de hoofdingang van de Plantentuin. Meer info over kunstenares Ina Stabergh en haar werk: boekenerf.com/2020/11/06/ina-stabergh.

Foto: Guido Devos

https://naturainspiratus.be

https://www.youtube.com/watch?v=pRpyfSy1rsQ&ab_channel=Cultuurvuurvzw

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio