Achilles Bocholt verliest cruciale titelmatch in hol van de leeuw na zenuwslopende partij

Net als bij de dames maakten de heren van Visé optimaal gebruik van het thuisvoordeel om zich tot kampioen te kronen. Voor Visé de eerste titel in het clubbestaan, voor Bocholt een erg bittere pil na een thriller van formaat.

Guy Volders

Na een korte verkenningsronde was het Visé dat voor de eerste afscheiding zorgde: 4-1. Bocholt liet echter niet begaan en was tijdens de eerste helft beter bij de les dan vorige zaterdag. Aan de rust (17-16) kon het nog alle kanten uit. In de tweede helft nam Visé opnieuw afstand dankzij onder meer enkele knappe reddingen van keeper Plessers. Toch liep het nooit verder dan drie doelpunten uit: 20-17 en 24-21. Bocholt klom via Glorieux zelfs op voorsprong bij 29-30 maar een betwistbare strafworp van Kedziora zorgde voor verlengingen. Hierin stak Bocholt andermaal een hand uit naar de titel (34-36) maar strafworpen velden uiteindelijk het oordeel in het nadeel van de Damburgers: 4-2 na missers van De Beule en Spooren.

Visécoach Korneel Douven wist met zijn vreugde geen blijf na de zinderende wedstrijd. “Zo’n scenario kan je gewoonweg niet schrijven. Dit maakte ik nooit eerder mee in een titelfinale, enkel eens bij een bekermatch. Deze match had alles: spanning, mooie doelpunten, strijd langs beide kanten op het scherp van de snee. Voor mij betekent dit na vier jaar het gedroomde afscheid van een fantastische club. In die periode zijn we een topclub geworden. Het moeilijkste is om aan de top te blijven. Ook daar zijn we met deze titel in geslaagd. Dat ook de dames het tot een goed einde brachten, doet natuurlijk dubbel plezier”, besloot de Limburger, die volgend seizoen naar Pelt trekt.

Doelman Plessers voelde zich al mankend de koning te rijk. “Van die blessure had ik al eerder last, maar dat is op dit moment bijzaak. Wat hier vanavond gebeurde is ongelooflijk. Details waren beslissend. Dit is mijn eerste titel, die zeker naar meer smaakt want ik blijf met de glimlach langer bij deze schitterende ploeg.”

Thuisvoordeel bepalend

Bocholtcoach Bart Lenders toonde zich sportief in de nederlaag, maar stelde de organisatie van de finale in vraag. “De titel was hard bevochten, maar verdiend voor Visé. Mijn felicitaties voor collega Douven en de club Visé. Zij hebben optimaal gebruikgemaakt van hun thuisvoordeel. Het lag er echter vingerdik op dat de titel hier moest blijven: de rode kaart, de talrijke strafworpen op sleutelmomenten en de tafelcommissaris – die tevens Europees waarnemer is - die op zeker moment in de fout ging. Op het vlak van organisatie hebben ze dus wat te leren. Desalniettemin ben ik heel trots op mijn team, dat zich heel weerbaar getoond heeft en tot het einde ervoor gevochten heeft.”

Voorzitter Pascal Derkoningen reageerde heel realistisch maar ook ontgoocheld na de pijnlijke ontknoping in Visé. “Dit komt behoorlijk hard aan. Als je van de drie play-off wedstrijden er maar één kan winnen, dan kan je geen aanspraak maken op de titel. De kers op de taart van een mooi seizoen ontbreekt.”

HC Visé BM: Brixhe 4, Gava 5, Nguema 1, Vancosen 3, Kedziora 11, Bello 7, Hadzic 6.

Achilles Bocholt: Winters 7, Glorieux 3, Spooren 6, Valkenborgh 3, Lamers 1, Claessens 2, Rola 11, De Beule 3.

 ©  Bart Borgerhoff

 ©  Bart Borgerhoff

 ©  Bart Borgerhoff

 ©  Bart Borgerhoff

 ©  Bart Borgerhoff

 ©  Bart Borgerhoff

 ©  Bart Borgerhoff

 ©  Bart Borgerhoff

 ©  Bart Borgerhoff

 ©  Bart Borgerhoff

 ©  Bart Borgerhoff

 ©  Bart Borgerhoff

 ©  Bart Borgerhoff

 ©  Bart Borgerhoff

Aangeboden door onze partners