©  ISOPIX

Thierry Neuville is eerste leider in Rally van Sardinië

Thierry Neuville (Hyundai i20 N Rally1) heeft donderdagavond de openingsrit van de rally van Sardinië gewonnen. Neuville was 0.5 sneller dan Katsuta Takamoto (Toyota Yaris Rally1), die de tweede tijd reed. Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) volgde als derde op 0.7. Op een gedeelde vierde plaats eindigden de Toyota’s van Esapekka Lappi en WK-leider Kalle Rovanperä. Zij waren 1 seconde trager dan Neuville.

Maarten DelvauxBron: BELGA

Nadat Thierry Neuville eerder op de dag al de snelste was tijdens de shakedown, won hij donderdagavond de 3,23 km lange superspecial die uitgetekend was op een gevarieerd parcours, bestaande uit asfalt en gravel. “Het wordt een moeilijke rally met heel veel losse gravel en veeleisende ritten”, zei Neuville aan de finish. “Ik hoop op een goede rally. We zijn goed voorbereid. Het wordt interessant om te zien wat de bandenkeuze van vandaag is vergeleken met die van morgen.”

Katsuta Takamoto eindigde op een halve seconde en werd gevolg door zijn drie Toyota-teamgenoten Evans, Lappi en Rovanperä. 

Op vrijdag begint het echte werk. Dan krijgen de deelnemers aan de rally van Sardinië acht klassementsritten voor de wielen geschoven. Met temperaturen van 35 graden Celsius belooft het een warme dag te worden. Afwachten hoe de nieuwe hybridewagens in die omstandigheden zullen reageren.

Aangeboden door onze partners