Hoofdrolspeelster nieuwe ‘Star Wars’-serie overspoeld door racistische berichten, Ewan McGregor: “Misselijkmakend”

De fanbase van ‘Star Wars’ staat bekend om haar giftige klimaat. Dat heeft nu ook Moses Ingram ondervonden. De Amerikaanse actrice werd de afgelopen dagen overspoeld door racistische berichten op Instagram. Obi-Wan Kenobi-tegenspeler Ewan McGregor heeft de berichten veroordeeld in een videoboodschap die op het officiële ‘Star Wars’-Twitteraccount geplaatst werd.

svgBron: Independent

De nieuwe ‘Star-Wars’-serie ‘Obi-Wan Kenobi’, die afgelopen week in première ging op Disney+, is een groot succes. Maar niet iedereen lijkt er even hard van te kunnen genieten. Moses Ingram (29), die in de serie een keizerlijke inquisiteur speelt, onthulde dat ze sinds de première het mikpunt was van een barrage aan beledigende en racistische opmerkingen.

Haar tegenspeler Ewan McGregor (51) reageert onthutst op de berichten. “Het lijkt erop dat een deel van onze fans heeft besloten om Moses Ingram online aan te vallen en haar de meest afschuwelijke, racistische berichten te sturen. Ik hoorde een aantal van hen vanmorgen, en het gewoon brak mijn hart,” zei McGregor in de video.

“Moses is een briljante actrice. Ze is een briljante vrouw. En ze is absoluut geweldig in deze serie. Ze draagt zo veel bij aan de serie en aan de franchise. En ik werd er misselijk van dat dit was gebeurd,” vervolgde hij.

“Ik wil alleen maar zeggen, als de hoofdrolspeler en de uitvoerend producent van de serie, dat we achter Moses staan. We houden van Moses. En als je haar pestberichten stuurt, ben je in mijn ogen geen ‘Star Wars’-fan. Er is geen plaats voor racisme in deze wereld. En ik sta volledig achter Moses.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer