©  REUTERS

Liverpool ontvangt meer dan 5.000 klachten van supporters over incidenten tijdens Champions League-finale: “We worden overweldigd”

Voetbalclub Liverpool FC lanceerde maandag een digitaal klachtenformulier waarop supporters melding konden maken van incidenten tijdens de Champions League-finale in Parijs afgelopen zaterdag. In minder dan 24 uur kreeg het via die weg al meer dan 5.000 klachten binnen, zo maakte Liverpool-CEO Billy Hogan bekend. “Ik ben verbijsterd over de manier waarop de supporters zijn behandeld”, sprak hij.

Thomas CamiBron: BELGA

LEES OOK. Onderzoek naar massale ticketfraude voor Champions League-finale: 2.800 valse tickets gescand

“Het is ongelooflijk. Dinsdagnamiddag, amper een dag nadat het formulier online kwam, hebben we al meer dan 5.000 getuigenissen en klachten ontvangen. We worden op dit moment wat overweldigd, dus we vragen geduld terwijl we alles bekijken”, zei Hogan. “Ik heb vandaag enkele getuigenissen gelezen en ik moet toegeven dat ik verbijsterd ben over de manier waarop mannen, vrouwen, kinderen en zelfs personen met een handicap zijn behandeld zaterdagnamiddag.”

Maandag kondigde de UEFA aan een “onafhankelijk rapport” te zullen opstellen over de incidenten tijdens de CL-finale. Liverpool-CEO Hogan nam daarop contact op met de UEFA om de precieze aard van de onderzoeken te bespreken. “Ik heb hierover een gesprek gehad met de UEFA. We willen geen rapport, maar een echt onderzoek. Alles zit nog in een vroeg stadium, maar we willen dat de feiten ernstig worden genomen en dat er een grondig onderzoek komt”, aldus Hogan.

Hogan stond erop dat de UEFA ook incidenten die zich na de wedstrijd afspeelden in rekening neemt. “Tot nu toe is er vooral gefocust op wat er zich bij de toegangspoorten voor de start van de wedstrijd heeft afgespeeld, maar we mogen niet vergeten dat er ook na de wedstrijd allerlei zaken zijn gebeurd. We hebben allemaal de foto’s en filmpjes gezien. Ik heb in verschillende getuigenissen ook over geweld en diefstal gelezen. Dat is totaal onacceptabel. Onze supporters zouden zoiets nooit hoeven mee te maken. Dergelijke zaken moeten absoluut in het onderzoek worden opgenomen”, klonk het.

 

 ©  AP

Aangeboden door onze partners