© HBvL

Onze zomeragenda barst uit haar voegen, maar welke artiest zakt nu het vaakst naar Limburg af?

Limburg -

Festivals groot en klein, met aanstormend talent, obscure bands én gevestigde waarden: voilà de meest spelende artiesten in Limburg. Maar welke artiest zakt nu het vaakst af naar onze provincie?

LEES OOK. OVERZICHT. Festivals, concerten, zomerbars: dit is er deze zomer te doen in Limburg

Dit is wel degelijk het jaar van Ilayda Cicek, die als ILA in de prijzen viel op De Nieuwe Lichting. De Peerse is deze zomer op vier Limburgse podia te zien: Blues Peer (4/6), Rock Herk (16/7), Absolutely Free Festival Genk (6/8) en het Floatline Festival Oudsbergen (3/9). Scoren dezelfde punten: Margriet Hermans, Mama’s Jasje, Bart Kaëll en Guy Swinnen Band.

De onvermijdelijke Sam Gooris wint de trofee van meeste shows op Limburgse bodem. Hij laat het gras groeien in Zelem (26/6), Tessenderlo (14/8), Hasselt (24/9) en nog een zevental andere plaatsen in de provincie. ABBA4U is dan weer een van de meest spelende tribute bands. Zij brengen zes keer het beste werk van ABBA, waarvan drie keer op een Parkies-podium (www.parkies.be). Ook de coverband Outback speelt zes keer, op de voet gevolgd door Willy Sommers met vijf concerten, waaronder Zonhoven Trapt Door (26/6), Torenlawijt Diepenbeek (9/7), en de Vostertfeesten in Bree (28/8).

 ©  CAMILLE

De nieuwe hitsensatie Camille laat onze contreien evenmin links liggen. Ze zal te zien zijn in Zonhoven (26/6), Lummen (26/6), Lommel (29/6), Pelt (1/7) en Paal (7/8). “Ik kijk er zo naar uit om mijn Limburgse fans te ontmoeten deze zomer”, zegt Camille. “Ik zal natuurlijk Diamant en Vuurwerk zingen, maar ook nummers uit The Masked Singer en Liefde voor Muziek. Eind augustus komt mijn nieuwe album uit en ik heb nog heel wat verrassingen in petto deze zomer. In het najaar speel ik nog vijf concerten in de Lotto Arena op 4, 5 en 6 november. Maar eerst: Limburg!”

Wie er alles over wil weten, kan zich gratis inschrijven op clubcamille.be

(jsm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer