archiefbeeld 

archiefbeeld ©  EPA-EFE

Organisatie Rally van Andalusië kiest voor uitstel door extreme weersomstandigheden

De Rally van Andalusië, de vierde manche van het WK rallyraid, is door een aanhoudende hittegolf uitgesteld naar de herfst. Dat laat organisator ASO weten via een persbericht. De rally zou van 7 tot 12 juni gereden worden.

Bron: BELGA

Het zit ASO niet mee dit jaar. Nadat eerder de Rally van Kazachstan geannuleerd werd vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne wordt nu ook de volgende rally van het prille WK rallyraid niet gereden. De rallyraid wordt verschoven naar het najaar. Op dit moment wordt Andalusië geteisterd door een hittegolf en droogte. 

“Deze extreme weersomstandigheden hebben het risico op branden in de regio aanzienlijk verhoogd, waardoor de plaatselijke autoriteiten het brandalarm tot het hoogste niveau hebben opgetrokken”, aldus ASO. “Om dit toch al kwetsbare ecosysteem te beschermen en ondanks de volledige steun van de plaatselijke autoriteiten, hebben alle betrokken partijen besloten dat de rally op dit moment niet kan worden voortgezet. Dit geval van overmacht heeft ASO, de FIA, de FIM en de organisator ertoe verplicht om de Rally van Andalusië uit te stellen tot het najaar.” Een nieuwe datum is er nog niet. De rally zou gereden worden op de oorspronkelijk geplande route.

Aangeboden door onze partners