©  REUTERS

Twee Rode Duivels in Champions-League-elftal van het jaar, Real Madrid en Liverpool zijn hofleverancier

De UEFA heeft zijn Champions League-elftal van het Jaar bekendgemaakt. Finalisten Real Madrid en Liverpool zijn met elk vier spelers hofleverancier. Het ‘Technical Observer Panel’ heeft ook plaats voor twee Rode Duivels. Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne worden beloond voor hun sterke prestaties op het Kampioenenbal.

Raf Hermans

    Dat Courtois de plek in doel krijgt, mag geen verrassing heten. De Limburger keept al een heel seizoen op hoog niveau, en in de finale was hij simpelweg onklopbaar. Met negen saves zette hij bovendien een record neer, waarmee hij zijn ploeg naar een 14e eindwinst loodste. Courtois krijgt in het ‘Team of the Season’ gezelschap van ploegmaats Luka Modric, Vinicius en Karim Benzema.

    Ook verliezend finalist Liverpool vaardigt vier spelers af. De focus ligt op de defensie, met aanvoerder Virgil van Dijk, backs Trent Alexander-Arnold en Andy Robertson en verdedigende middenvelder Fabinho.

    Kylian Mbappé (PSG), Kevin De Bruyne (Man City) en Antonio Rüdiger (Chelsea) zijn de eenzaten in de selectie.

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    Aangeboden door onze partners