©  AP

UEFA kondigt “onafhankelijk verslag” aan over chaos rond Stade de France voor Champions League-finale

De Europese voetbalbond UEFA laat een onafhankelijk verslag opstellen over de gebeurtenissen rond de Champions League-finale van afgelopen zaterdag in de Franse hoofdstad Parijs.

Bron: BELGA

De Europese voetbalbond zegt dat het rapport de besluitvorming, de verantwoordelijkheid en het gedrag van alle entiteiten betrokken bij de finale zal onderzoeken. “Bewijs zal verzameld worden bij alle relevante partijen en de bevindingen van het onafhankelijke verslag zullen openbaar gemaakt worden bij voltooiing”, klinkt het nog. De UEFA zal dan volgende stappen in overweging nemen.

Het verslag komt onder leiding van de Portugees Tiago Brandao Rodrigues, een Portugees parlementslid en gewezen lid van het wereldantidopingagentschap WADA.

Aan het Stade de France vonden zaterdag verschillende incidenten plaats toen supporters probeerden om de toegang tot het stadion te forceren. De finale tussen Real Madrid en Liverpool moest een halfuur worden uitgesteld vanwege de spanningen in het stadion. Verschillende supporters probeerden om over de veiligheidshekken te klimmen. Het kwam tot confrontaties tussen de politie en de supporters. De ordediensten gebruikten daarbij traangas.

Zaterdag zei de UEFA nog dat de chaos kon ontstaan door het grote aantal fans zonder geldig ticket. Volgens de UEFA raakten de draaiende toegangspoortjes aan de Liverpool-kant van het stadion geblokkeerd omdat duizenden supporters, die valse tickets hadden gekocht, er niet door konden. (belga)

Aangeboden door onze partners