Over een lengte van 5 kilometer wordt nu de oostkant van de Grote Baan onder handen genomen. © Chris Nelis

Na westkant nu werken aan oostkant van Grote Baan: “Voor 1 september klaar”

Houthalen-Helchteren -

De werken voor de vernieuwing van de oostkant van de Grote Baan zijn maandag begonnen. Net zoals aan de westkant wordt opnieuw in drie zones tegelijk gewerkt. Er zal ook nu verkeershinder zijn.

De westkant van de Grote Baan is bijna zo goed als klaar. “Er zullen nog wat kleinere asfalteringswerken worden uitgevoerd”, zegt Marij Struyf, woordvoerder van De Werkvennootschap die de werken superviseert. “Het gaat dan over het opvullen van de greppel tussen de rijweg en het leggen van boordsteen in enkele zones, zodat het verkeer vanop de Grote Baan iets vlotter de in- en opritten kan oprijden en omgekeerd. De werken daar zijn alleszins volledig volgens planning verlopen. De wisseling van de weghelften was voorzien voor eind mei. Het goede weer, maar ook de inzet en het begrip van bewoners en handelaars hebben daarin een belangrijke rol gespeeld. Op bepaalde momenten werd overdag één rijstrook ingenomen tussen de piekuren in, maar enkel en alleen als dat noodzakelijk was voor een veilige uitvoering van de werken. In totaal hebben we 5 kilometer geasfalteerd in zeven nachten, waarbij we soms drie kruispunten gelijktijdig moesten afsluiten. Met de hulp van de politie hebben we de impact kunnen beperken.” 

Copy-paste

Inmiddels zijn de werken aan de oostkant van de Grote Baan begonnen. “Er is gestart met het opbreken van de weg”, gaat Struyf verder. “Ook daar hopen we even vlot en veilig de werken te kunnen voltooien. Als alles volgens plan verloopt, dan zijn we voor 1 september klaar. Je kan het zien als een copy-paste van de werken aan de westkant. Dat betekent in die volgorde: aanleggen van vrijliggende brede fietspaden, aanpassingen aan de kruispunten zodat voetgangers en fietsers er ook conflictvrij kunnen oversteken en een nieuwe asfaltlaag voor de rijweg. Dat laatste is voorzien voor half augustus. Ook nu werken we in drie zones tussen de carpoolparking en de Kazernelaan. Tijdens het bouwverlof in juli werkt de aannemer niet. Maar er wordt wel voor gezorgd dat dan alle woningen en handelszaken bereikbaar blijven.”

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio