Verkorte journaals en geen uitzending van ‘Thuis’ tijdens stakingsdag bij VRT

Tijdens de nationale stakingsdag bij de VRT dinsdag zullen er verkorte tv-journaals van maximaal 10 minuten worden uitgezonden. De soap ‘Thuis’ komt dinsdagavond ook niet op de buis. Dat melden de vakbonden van de openbare omroep. “De stakingsbereidheid is nog nooit zo groot geweest”, klinkt het bij het gemeenschappelijk vakbondsfront.

jvhBron: BELGA

Het personeel van de VRT staakt dinsdag, om te protesteren tegen het eind april aangekondigde transformatieplan. “Het plan dat nu op tafel ligt, is geen besparingsplan, maar een afbraakplan”, aldus ACOD VRT, ACV VRT en VSOA VRT. De vakbonden eisen meer respect voor de medewerkers en de kijkers. Daarom roepen ze de Vlaamse regering en de directie op om de besparingen en de privatisering te stoppen en de werkingsmiddelen te indexeren.

Concreet zal de staking een grote impact hebben op de programmatie. Zo zal onder meer de serie ‘Thuis’ niet worden uitgezonden en zullen journaals in een verkorte versie worden uitgezonden. Op de radio zal er naast de nieuwsberichten vooral muziek te horen zijn. Op tv, radio en online zal er regelmatig een vakbondsboodschap te zien, te horen en te lezen zijn.

De vakbonden verwachten dat het stakingspiket van de VRT het grootste piket zal zijn van alle piketten van de openbare dienstenstaking in Brussel. “De stakingsbereidheid is nog nooit zo groot geweest”, aldus de bonden. Er zullen onder meer speeches, live muziek en solidariteitsbezoeken zijn aan de Reyerslaan, klinkt het nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer