Herman Brusselmans en Margriet Hermans, als jury bij ‘De slimste mens’.  ©  Play4

Herman Brusselmans schreef lied voor Margriet Hermans: “Maar ik weet niet meer waarover het ging”

Na zeventien jaar heeft Margriet Hermans (68) nog eens een album uit: ‘Spiegelbeeld’, met daarop vijf nieuwe nummers. Eén daarvan werd opvallend genoeg geschreven door Herman Brusselmans (64). “Het resultaat hoorde ik nog niet. Margriet haar cd’s waren op.”

Op Spiegelbeeld deelt Margriet Hermans niet enkel haar covers uit Liefde voor muziek en een verzameling oude nummers, maar ook vijf gloednieuwe songs. Die schreef ze onder meer met haar dochter Celien en Liefde voor muziek-collega Ozark Henry. Voor Dit en dat vroeg ze Herman Brusselmans om de tekst te schrijven.

‘Spiegelbeeld’, het album van Margriet Hermans, telt naast haar covers uit ‘Liefde voor muziek’ en oude hits ook vijf nieuwe nummers.  ©  RR

“We zagen elkaar vorig jaar geregeld als jurylid in De slimste mens”, vertelt Brusselmans. “Margriet vertelde over haar cd en zei dat ze mensen zocht om te helpen. Ze vroeg of ik een tekst wilde maken, die Ozark Henry op muziek zou zetten. Ik heb er toen drie geschreven. Het duurde een tijd tot Margriet reageerde, maar ze heeft er dan toch één gekozen.”

Waarover Dit en dat precies gaat, weet Brusselmans niet meer. “Ik schreef het maanden geleden. Al wat ik me herinner, is de zin: Als ik rij van Erpe-Mere naar Ternat, en stuur en schakel, en dit en dat. Ik zag Margriet vorige week bij De Cooke en Verhulst show, en ze was tevreden. Zelf heb ik het lied nog niet gehoord, neen. Margriet haar cd’s waren op.”

Een primeur is het niet voor Brusselmans. In 2013 kroop hij in de pen voor Angst van De Mens, waarmee hij even in de Vlaamse top 10 stond. “Naast Margriet was dat de enige keer dat ik voor iemand anders een songtekst schreef. Ik deed het vroeger ook toen ik zelf in rockbands speelde. Ik doe het graag. Liefst in het Nederlands, maar Engels kan ook. Vanuit mezelf ga ik geen liedjesteksten schrijven, dat is niet mijn corebusiness. Maar als iemand me vraagt, dan ram ik er iets uit.”(dvg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer