©  REUTERS

Broers Dardenne winnen speciale prijs voor 75-jarig jubileum filmfestival van Cannes

De prijs voor het 75-jarig jubileum van het filmfestival van Canes is voor de gebroeders Dardenne voor “Tori en Lokita”.

De broers zijn geen nieuwkomers op het filmfestival. Eerder wonnen de Dardennes ook al de Grand Prix – de zilveren medaille – met Le gamin au vélo (2011) en de prijs voor beste scenario met Le silence de Lorna (2008).

Aan een derde zege, dachten ze op voorhand niet. “Daar denken we niet aan. Het belangrijkste is dat de film wordt voorgesteld in de competitie van Cannes. Dat zorgt ervoor dat hij in de felste schijnwerpers komt te staan. Is de reactie geweldig, dan zal de film een publiek vinden. Is de reactie minder goed, dan wordt het moeilijker. Maar ook dan gaat het leven gewoon verder.”

De Belgen waren dit jaar sterk vertegenwoordigd in Cannes. Zo maakten ook Lukas Dhont met Close en Otto montagne van Charlotte Vandermeersch en Felix van Groeningen kans op de Gouden Palm. Adil El Arbi en Bilall Fallah stelden hun nieuwe film Rebel voor, en de Franse film Les pires met acteur Johan Heldenbergh won vrijdag al Un Certain Regard.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer