©  BELGA

Amaury Capiot sprint naar de zege in Franse rittenkoers

Amaury Capiot (Team Arkéa Samsic) heeft zaterdag de derde etappe gewonnen van de Boucles de la Mayenne, een Franse vierdaagse rittenkoers voor de ProSeries. Hij was de snelste in een oplopende groepsprint.

Brett LuijsBron: BELGA

In een etappe van 188 kilometer tussen Saint-Berthevin en Château-Gontier liet Greg Van Avermaet zich onderweg zien. De voormalige olympische kampioen maakte deel uit van een kopgroep van acht renners die pas na honderd kilometer wegreed uit het peloton. Daarin zaten verder ook Anthony Turgis, Connor Swift, Joel Suter, Thibault Ferasse, Niklas Larsen, Vinicius Rangel en Morne Van Niekerk.

Pas in het ingaan van de slotkilometer slaagde het peloton erin de vlucht van Van Avermaet en co. weer tot de orde te roepen, waarna een sprint op de oplopende finishstrook zou beslissen over ritwinst. De 28-jarige Capiot, zoon van oud-renner Johan Capiot, haalde het daarin voor de Noor Kristoffer Halvorsen en de Spanjaard Juan José Lobato, goed voor zijn tweede seizoenszege na de Grote Prijs van Marseille bij het begin van dit seizoen.

In het klassement heeft de Franse leider Benjamin Thomas nog drie seconden voorsprong op zijn eerste achtervolger Benoit Cosnefroy. De Boucles de la Mayenne eindigt zondag met een etappe van 180 kilometer tussen Martigné-sur-Mayenne en Laval. (belga)

Meer over Amaury Capiot

Aangeboden door onze partners