© Track’88

Gewonden bij ongeval in Sprookjesbos zijn Vlaams gezin: vader liep verschillende breuken op

De slachtoffers die vrijdag gewond raakten toen een karretje in attractiepark Sprookjesbos in Valkenburg afbrak, zijn een Vlaams gezin uit Hoeilaart. De ouders en een van hun kinderen raakten gewond. De vader liep meerdere breuken op.

tgBron: BELGA

Het ongeval gebeurde vrijdagmiddag door nog onbekende oorzaak. Van de Calidius-attractie viel een van de karretjes plots om nog een onbekende reden naar beneden. Het is een attractie waarbij bezoekers in gondels naar 10 meter hoogte worden getild en worden rondgedraaid voor een weids uitzicht.

Maar plots ging het vrijdag fout en viel een karretje zo’n 5 tot 6 meter naar beneden, aldus de woordvoerder. In dat karretjes zat een gezin uit Hoeilaart (Vlaams-Brabant). De ouders en een van hun kinderen werden naar het ziekenhuis gebracht. Een vierde kind raakte niet gewond. Een ander kind zat in het volgende karretje en zag het allemaal gebeuren.

De vader is er het ergst aan toe. Hij liep verschillende breuken op.

“Iedereen was erg verbaasd dat dit gebeurde”, aldus de woordvoerder van het themapark. “Jaarlijks wordt het park onderworpen aan een strenge TUV-keuring, een Duits keurmerk. Alle attracties worden daarbij nauwlettend onder de loep genomen. In april was er nog zo’n keuring, en begin mei controleerde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA het park nog. Bovendien vindt er dagelijks door het park een keuring plaats voor de opstart van de attracties. Veiligheid is immers belangrijk. Wat vrijdag gebeurde is niet te verklaren. Het park staat juist bekend om zijn strenge normen.”

Het Sprookjesbos ging zaterdagochtend weer open. Alleen de Calidius blijft gesloten tot wanneer er duidelijkheid is over de oorzaak van het ongeval en men zeker weet dat de attractie veilig is voor het publiek.

Aangeboden door onze partners

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio