Officieel: KRC Genk kondigt komst nieuwe coach Wouter Vrancken aan

Nadat de laatste handtekeningen gezet werden, kondigde KRC Genk zaterdagmiddag ook officieel de komst van Wouter Vrancken aan. De ex-coach van KV Mechelen, die als speler al actief was bij KRC Genk, ondertekende een contract van onbepaalde duur.

Marnik Geukens

‘KRC Genk heeft Wouter Vrancken aangesteld als nieuwe hoofdcoach”, communiceerde de club. “Hij heeft een contract getekend voor onbepaalde duur. Wouter (43) is Limburger en speelde van 2006 tot 2008 twee seizoenen voor onze club. Na zijn spelerscarrière begon hij aan een succesvol parcours als trainer. De voorbije vier seizoenen deed hij het uitstekend met KV Mechelen. Hij leidde Malinwa naar de titel in 1B, won datzelfde jaar ook de Beker van België, en eindigde telkens in de top acht.”

Wouter Vrancken, die eerder hoofdtrainer was bij RDK Gravelo, THES Sport en Lommel SK én assistent bij KV Kortrijk, staat volgens KRC Genk voor herkenbaar aanvallend voetbal en hecht een groot belang aan mentaliteit en groepsgeest. De club wil met hem de komende jaren bouwen aan een nieuw succesverhaal.

Verder wilde men de keuze voor Vrancken niet toelichten. Dat gebeurt pas tijdens zijn officiële voorstelling, die gepland wordt na zijn terugkeer van vakantie. Dat zal dus ergens omtrent 7 juni zijn.

200.000 euro

KV Mechelen verduidelijkte in een persbericht waarom er met KRC Genk moest onderhandeld worden over een verbrekingsvergoeding. Die was voor buitenlandse clubs contractueel bepaald - 1 miljoen tijdens het seizoen, 600.000 euro erna - maar dat geldt niet voor Belgische clubs. “Juridisch kan dat niet voor Belgische werknemers met een bediendencontract met onbepaalde duur”, aldus de club, die naar verluidt uiteindelijk de som van 200.000 euro zou ontvangen van KRC Genk.

 

 ©  rr

Wijzigingen in technische staf

Samen met Wouter Vrancken komen ook zijn assistent Kevin Van Dessel en fysiektrainer Glenn Van Ryckeghem over van KV Mechelen. Voor Van Dessel, die ook in Genk woont, is het een terugkeer naar de club, waar hij eerder al de U18 en U21 trainde.

Assistent Domenico Olivieri, keeperstrainer Guy Martens en video-analist Peter Persoons blijven in hun huidige rol deel uitmaken van de technische staf. Jan Wuytens schuift van de U18 door naar de A-kern. Michel Ribeiro wordt opnieuw techniektrainer. Hij zal de jongeren in de A-kern individueel blijven begeleiden en wordt ook verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling van de toptalenten bij de U23 en U18.

De club bekijkt nog of de Deen Glen Riddersholm in een aangepaste rol aan boord blijft. Fysiektrainer Roel Tambeur blijft nauw betrokken met de werking van de A-kern, maar zal zich vooral focussen op de beloftenkern in 1B.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners