“Het koelt snel af, ook zeer frisse minima”

Vanavond koelt het snel af. Rond 20 uur is het nog hooguit een graad of 14 en tegen middernacht zal de temperatuur al beneden 10°C zijn gezakt. We krijgen dan ook een zeer frisse nacht naar zondag. Het blijft namelijk helder en de wind valt volledig weg. Daardoor kunnen we minima tussen amper +4 en +6°C verwachten.

Zondag wordt het een kille dag. Voormiddag blijft het droog maar de bewolking zal wel al snel toenemen. Namiddag zullen er een aantal buien van noord naar zuid over Limburg trekken. Sommige buien kunnen zelfs intens worden, met daarbij kans op kleine hagelsteentjes en misschien ook enkele donderslagen.

Afhankelijk van de bewolkingsgraad in de vroege namiddag bereikt de temperatuur een maximum tussen 13 en 15°C. De matige noordwestenwind zal het schraal doen aanvoelen.

Indien het in de nacht naar maandag uitklaart kan de temperatuur naar amper +4°C zakken. In een landelijk gelegen vallei valt dan zelfs wat lichte grondvorst niet uit te sluiten. Dit betekent niet dat we allemaal de vorstgevoelige bloemetjes moeten binnen halen want in de meeste tuinen zal de temperatuur meerdere graden boven het vriespunt blijven.

Vanuit het noorden komt er in het tweede deel van de nacht lage bewolking opzetten waardoor de laagste temperaturen in het zuiden van de provincie verwacht kunnen worden. Onder een bewolkte hemel zou het immers niet kouder worden dan +8°C.

Bekijk hier het weer van de volgende dagen.

Meer over Weerman Ruben Weytjens

Aangeboden door onze partners