Onze tv-tips: wervelend tennis, bijzondere baby‘s en voormalige eilandbewoners

Weet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie.

Eens ging de zee hier tekeer

NPO2, za, 20.39u

Wie genoot van Dwars door de lage landen, komt ook aan zijn trekken in deze docuserie met acteur Huub Stapel. Hij duikt in de geschiedenis van de Zuiderzee en haar kustbewoners. Wat betekende de bouw van de Afsluitdijk voor hun identiteit? Hoe wisten ze zich staande te houden, terwijl aan hun wereld letterlijk een einde kwam? Negentig jaar na de afsluiting reist Stapel langs plekken om de voormalige Zuiderzee en ontdekt welke sporen er te vinden zijn. (tove)

 

I Am Number Four

Play4, zo, 19.55u

Buitenaardse baby‘s met menselijke kenmerken vluchten van hun planeet Lorien om zich te verschuilen op aarde. Ze worden gevolgd door de Mogadorians die hun eigen planeet vernietigd hebben om de baby’s op te sporen. De baby’s hebben een eigen lijfwacht en ze krijgen superkrachten wanneer ze ouder worden. Prima film in dit genre. Een mysterieus begin maar ook daarna weet de film de aandacht te houden. (tove)

 

Borg McEnroe

Canvas, za 22.20u

Wimbledon, 1980. Björn Borg, nummer één op de wereldranglijst, gaat het duel aan met het nieuwe talent John McEnroe. De ingetogen en vriendelijke Borg wordt op handen gedragen. De excentrieke McEnroe staat ondanks zijn sportprestaties bekend om zijn temperament. Borg en McEnroe spelen een wedstrijd die de tenniswereld voorgoed zal veranderen. Knappe verfilming van dit moment uit de sportgeschiedenis met Sverrir Gudnason (Borg) en Shia LaBeouf (McEnroe). (tove)