©  Isosport

Trainer Jonas De Roeck gaat met Westerlo mee naar 1A

Westerlo heeft vrijdag bekendgemaakt dat coach Jonas De Roeck een contractverlenging voor drie seizoenen heeft ondertekend. De 42-jarige De Roeck leidde de Kemphanen het voorbije seizoen naar de titel in 1B, maar hij beschikte over een aflopende overeenkomst. Beide partijen gaan komend seizoen samen in de Jupiler Pro League aan de slag.

Bron: BELGA

De naam van De Roeck klonk de voorbije weken bij verschillende andere 1A-clubs, maar de Antwerpenaar blijft Westerlo trouw. De Roeck werd vorige zomer hoofdcoach bij Westerlo, na drie seizoenen als assistent en U21-coach bij Anderlecht. Voordien was hij ook al hoofdcoach bij Lyra, Berchem Sport en STVV.

Als speler kende De Roeck, een verdediger, een verdienstelijke carrière. Hij verdedigde de kleuren van achtereenvolgens Antwerp, Lierse, Germinal Beerschot, AA Gent, het Duitse Augsburg, OH Leuven en opnieuw Antwerp. 

Westerlo werd het voorbije seizoen kampioen in 1B, met 56 punten na 28 speeldagen. Eerste achtervolger RWDM telde zeven punten minder. De Kempenaars speelden de voorbije vijf seizoenen in tweede klasse.

Westerlo kon vrijdag ook nog meedelen dat de overeenkomst met shirtsponsor Soudal tot 2026 werd verlengd. Voetbalshop.be wordt een nieuwe partner en zal de kledij van Nike gaan leveren.

Aangeboden door onze partners