©  Quick-Step Alpha Vinyl /Wout Beel

Gullegem Koerse pakt uit met indrukwekkend deelnemersveld: Evenepoel, Van Avermaet, Naesen en Vanmarcke tekenen present voor kermiskoers

De 78ste Gullegem Koerse zal een echte topeditie worden. De organisatie kon enkele grote namen strikken, met Remco Evenepoel als dé blikvanger aan de start volgende week dinsdag.

Louis Descamps

  Gullegem Koerse, een van de bekendste kermiskoersen van ons land, is dit jaar al aan zijn 78ste editie toe. Op dinsdag 31 mei wacht er de renners een parcours van 171 kilometer lang, over achttien lokale ronden. Vorig jaar sprintte Stan Van Tricht, toen stagiair bij Deceuninck-Quick Step, naar zijn eerste profzege.

  De kermiskoers staat bekend om haar sterk deelnemersveld en dat is dit jaar niet anders. Remco Evenepoel, winnaar van Luik-Bastenaken-Luik, zal de grootste naam zijn in Gullegem. Zijn team Quick-Step Alpha Vinyl vaardigt ook Iljo Keisse, Zdenek Stybar, Stan Van Tricht, Stijn Steels en Ethon Vernon af.

   

  Andere toppers aan de start zijn Sep Vanmarcke (Israel-Premier Tech), ex-winnaar Greg Van Avermaet en Oliver Naesen (AG2R Citroën), Niki Terpstra en Dries van Gestel (TotalEnergies), Gianni Vermeersch en de 21-jarige Joran Wyseure, wereldkampioen veldrijden bij de beloften (Alpecin-Fenix).

  Meer over Remco Evenepoel

  Aangeboden door onze partners