© eva

Toneel op de boerderij

Riemst -

Een toneelstuk in de loods van een boerderij: het is eens wat anders. Maar waar past een stuk met de titel ‘Boeren’ beter dan op de boerderij? Vrijdag 27 en zaterdag 28 mei is het Tongers cultuurfestival MoMeNT te gast bij Hoeve Vrancken aan de Zwart Kruisstraat in Zussen en er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Het Tongers cultuurfestival MoMeNT gaat op tournee met het toneelstuk ‘Boeren’ en doet ook Riemst aan. In het stuk verkent auteur Erik Vlaminck het moeilijke leven van Vlaamse landbouwers vandaag de dag. Het gaat over twee broers - landbouwer Ludo en tandarts André - die vechten met elkaar en met de wereld, en dat alles overgoten met een humoristisch sausje. Tegelijkertijd kunnen ze elkaar niet missen. Dat familieconflict loopt parallel met een groter probleem: de passie van de een kleine boer voor zijn stiel botst met de klimaatzorg en de moderne landbouw vol grootkapitaal. De hoofdrollen worden gespeeld door Hans Vancauwenberghe en Gert Jochems.

Om het verhaal te versterken koos MoMeNT in overleg met de gemeentelijke cultuurdienst voor de Hoeve Vrancken aan de Zwart Kruisstraat in Zussen als locatie voor ‘Boeren’. Twee voorstellingen met max. 120 personen staan geprogrammeerd: vrijdag 27 mei en zaterdag 28 mei, telkens om 20 uur. Voor beide opvoeringen zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar, maar snel zijn is de boodschap. Kaarten moeten vooraf gereserveerd worden bij de dienst Welzijn & Vrije Tijd in Villa Neven, Tongersesteenweg 8, Riemst. Ze kosten 10 euro.

Eddy Vandoren

  

Info: dienst welzijn & vrije tijd 012 440370

Aangeboden door onze partners

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio