©  ISOPIX

Anne Hathaway steelt de show op het filmfestival van Cannes: zo kopieer je haar elegante retrolooks

Als er één ster is die indruk maakt op de rode loper tijdens het filmfestival van Cannes, dan is het Anne Hathaway wel. De 39-jarige Amerikaanse actrice, bekend van onder meer The devil wears Prada, verschijnt in de een na andere verfrissende look in de mondaine badstad. En het goede nieuws is dat alles zo draagbaar is, dat je tijdens een typisch Belgische zomer in haar elegante voetsporen kunt treden.

Hanne Vandenweghe

In het kort

Een winnende combinatie volgens de stylisten van de actrice: een kort A-lijnjurkje met hoge hakken en XXL zonnebril. Voeg daar nonchalant opgestoken haren aan toe − met twee losse strengen langs het gezicht − en je hebt een hedendaagse sixtieslook.

Anne Hathaway in een jurkje van Gucci (links) en Louis Vuitton (rechts). ©  Isopix

Casual chic

Een stijlvolle ode brengen aan de jaren zeventig kan dan weer heel eenvoudig in een wijde jeans, een paar muiltjes en een losse blouse die je in je broek stopt. Met accessoires die spelen met zwart-witte contrasten, zit je altijd klassiek à la Chanel en helemaal safe.

 ©  Isopix

Pink lady

Fan van knalkleuren voor de zomer? Felroze van kop tot teen doet het goed, zo bewijst Anne Hathaway in Maison Valentino. Je maakt de look af met een zachte blush, een minimum aan sieraden en je kunt modieus de deur uit. In Cannes, bijvoorbeeld. Of aan de Belgische kust, daar ook.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bloemenweelde

De gebloemde jumpsuit met glitter van couturemerk Schiaparelli zat Hathaway als gegoten. Ze leek wel een wandelend schilderijtje in de straten van Cannes. Afwerken met opnieuw een oversized zonnebril en fijn hakje voor extra va va voom. Net zoals bij de andere looks, is ook hier minder make-up méér.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Shopping

Camelkleurige jurk met kraagje - Damsel in a dress - 159 euro

Witte cardigan met zwarte accenten - Massimo Dutti - 69,95 euro

Vierkanten zonnebril - Charlie Temple - 75 euro

Witte muiltjes - Aldo - 69,95 euro

Cateye zonnebril - Prada - 219,95 euro

Roze jumpsuit - Humanoid - 299 euro

Sandalen - Morgan de toi - 59 euro

Flared jeans - CKS - 79,99 euro

Top en pantalon met abstracte bloemen - Essentiel Antwerp - 270 euro

Hoedje - Claudie Pierlot - 95 euro

Schoudertas - Veritas - 34,99 euro

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer