Franz Müllner begeleidt kinderen bij hun wereldrecordpoging. 

Franz Müllner begeleidt kinderen bij hun wereldrecordpoging. © rr

Gezocht: tweehonderd kinderen om wereldrecord ‘truck pulling’ te verbreken

Oudsbergen -

De extreemsporter Franz Müllner wil op 5 juni zijn 50ste wereldrecord truck pulling, of vrachtwagen trekken, verbreken. Daarvoor rekent hij op de hulp van ongeveer 200 kinderen. “Die prestatie zal Müllner een plek in het Guinness Book of Records opleveren”, zegt organisator Jan Pachen.

Oostenrijker Franz Müllner is van geen kleintje vervaard. Zo bracht hij al een reuzenrad in beweging, liet hij een helikopter op zijn schouders landen en natuurlijk is het vrachtwagen trekken hem op het lijf geschreven. De krachtpatser is nu op uitnodiging te gast in Gruitrode en wil er twee wereldrecords verbreken.

“Op zondag 5 juni organiseren we op de terreinen van Sporting NEVOK Gruitrode twee wereldrecordpogingen ‘truck pulling’ of ‘vrachtwagen trekken’”, zegt initiatiefnemer Jan Pachen. “Daarvoor zoeken we 200 kinderen tussen vier en twaalf jaar. Die zullen samen met Franz deelnemen aan de opwarming, en zo deel uitmaken van de wereldrecordpoging. Eens opgewarmd zullen ze zelf ook een vrachtwagen vooruit trekken.”

Arnold Schwarzenegger

De Strongest Kids Ever ontvangen achteraf een gesigneerd certificaat. “Voor Franz, een Oostenrijkse legende op het vlak van extreme sporten, wordt het zijn vijftigste wereldrecordpoging vrachtwagen trekken. Voor de deelnemende kinderen een onvergetelijk moment. Achteraf ontvangen ze een certificaat en een foto met Franz”, verduidelijkt Jan.

Ook Michael Alois Wagner, goede vriend van Arnold Schwarzenegger, zal op 5 juni aanwezig zijn in Oudsbergen. Het evenement start om 15 uur en is gratis. (rdr)

Inschrijven kan tot 4 juni via jan.pachen@gmail.com of 0497/39.42.09

Aangeboden door onze partners

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio