© Tom Palmaers

Cannabisplantage gevonden in huis in Val-Meer, bewoner gearresteerd

Riemst -

In de Merestraat in Val-Meer bij Riemst is een cannabisplantage van zo’n 300 planten gevonden in een woning. De bewoner werd gearresteerd. Dinsdagvoormiddag kwam de civiele bescherming de plantage opruimen.

De plantage werd in de kelder van de woning gevonden. De eigenaar zou een 40-jarige Nederlandse zelfstandige ondernemer zijn. Hij werd opgepakt voor verhoor. De civiele bescherming kwam de ongeveer 300 planten opruimen en vernietigen, terwijl Fluvius de illegale aftapping van elektriciteit kwam ontmantelen.

De naaste buren van de Nederlander hadden nooit iets verdachte opgemerkt, noch een indringende wietgeur geroken. De man hield zijn woning dan ook goed afgesloten voor pottenkijkers. Een overbuurvrouw stelde zich wel vragen bij de drukke trafiek die zich vooral ‘s avonds en ‘s nachts voordeed, maar ook zij had geen vermoeden wat er zich in de woning afspeelde.

Iets verdachts opgemerkt? Signalen over drugsproductie of dumpen van drugsafval opgevangen? Meld het gratis en anoniem op het telefoonnummer 0800/208.77 of via de website anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be. eva

Aangeboden door onze partners

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio