©  Hollandse Hoogte / Sabine Joosten

“Nieuwe werknemers krijgen hoger loon” door de krapte arbeidsmarkt en ‘war for talent’

In twee op de drie bedrijven krijgen nieuwe werknemers een hoger loon dan de collega’s die er al langer werken in vergelijkbare functies. Dat concludeert HR-adviesbedrijf Robert Half uit een rondvraag bij 300 bedrijven.

jvhBron: BELGA

De hogere lonen voor nieuwe werknemers zijn deels toe te schrijven aan de krapte op de arbeidsmarkt, de “war for talent”, waardoor bedrijven moeten opbieden om mensen binnen te halen. Maar ook de  hoge inflatie speelt volgens Jeroen Diels, directeur bij Robert Half, mee. “Bij het veranderen van job willen kandidaten er niet alleen voor zorgen dat zij hun huidige levensstandaard behouden, maar deze ook verbeteren. Dit heeft een bijkomend effect op de loonsverwachtingen”, zegt hij.

Het loonsverschil met de collega’s is meestal maar tijdelijk. Meer dan de helft van de bevraagde managers (55 procent) zegt van plan te zijn om de lonen van het huidige personeel naar hetzelfde niveau te brengen bij de volgende opslagronde. En één op de drie wil de lonen meteen gelijktrekken. Volgens Robert Half gaat het om een Europese trend: “In Europa betaalt 59 procent van de bedrijven hogere lonen aan nieuwe werknemers in vergelijkbare functies.”

Meer over Loon

Aangeboden door onze partners