©  BELGA

 

Politie bevestigt: prikletsels vastgesteld bij voetbalsupporters die onwel werden tijdens KV Mechelen-KRC Genk

Verschillende mensen voelden zich tijdens de wedstrijd van KV Mechelen afgelopen zaterdag plots duizelig en onwel en zochten medische hulp. De slachtoffers hadden het op sociale media over needle spiking. Politiewoordvoerder Dirk Van de Sande bevestigt dat de politie prikletsels heeft vastgesteld

kma

Het gaat in totaal om veertien mensen. Enkele van hen werden naar het ziekenhuis overgebracht, anderen kregen verzorging in de medische post van het voetbalstadion.

De precieze omstandigheden worden op dit moment nog onderzocht, maar Dirk Van de Sande van de lokale politie Mechelen-Willebroek laat weten dat er bij de slachtoffers prikletsels zijn vastgesteld. Verschillende slachtoffers zouden deze getoond hebben en dit werd ook zo opgenomen in hun proces-verbaal, maar de letsels zijn nog niet medisch vastgesteld, aldus de politiewoordvoerder.

‘De eerste vaststellingen zijn duidelijk’, aldus Van de Sande. ‘Dat wil zeggen dat de meldingen van de slachtoffers duidelijk en goed omschreven waren. Ook de medische vaststellingen zijn duidelijk, in die zin dat er prikkwetsuren zijn, dat de mensen wel degelijk onwel zijn geworden en dat dit medisch is vastgesteld.’

Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wat er gebeurd is en of er kwaad opzet in het spel is. Onder meer camerabeelden zullen worden bekeken. Uit een eerste toxicologische analyse zou blijken dat er geen sporen van verdovende middelen zijn gevonden in het bloed van de slachtoffers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer