© Gemeente Zutendaal

Kinderburgemeester opent regenboogzebrapad in Zutendaal

Zutendaal

De kindjes van basisschool De Wonder-wijzer in Zutendaal steken de straat voortaan over in kleur. Sinds kort werd er immers een regenboogzebrapad voorzien in samenwerking met Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en op vraag van de kindergemeenteraad.

Op woensdag 18 mei om werd het zebrapad in de Hoogstraat officieel ingehuldigd, samen met de kinderburgemeester van Zutendaal. Een regenboogzebrapad of gaybrapad, is een gedeelte van de openbare weg dat voorzien is van de kleuren van de regenboogvlag om daarmee aandacht te vragen voor diversiteit en acceptatie van anders geaardheid. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) biedt iedere gemeente of stad in Vlaanderen de mogelijkheid om één regenboogzebrapad aan te leggen.

“De regenboog is een prachtig symbool voor hoop, vrede en troost. Een symbool voor een lichtpuntje in moeilijke tijden”, zegt schepen voor sociale zaken en welzijn Rozette Reyskens. “Dit past perfect in onze warme gemeente waar aandacht voor elkaar zeer belangrijk is. Toen de kindergemeenteraad met het idee kwam om een regenboogzebrapad in Zutendaal te voorzien, hebben we dan ook niet getwijfeld. Het Huis van het Kind, de dienst jeugd en de dienst welzijn zetten samen met de kindergemeenteraad hun schouders onder dit project. We vonden het belangrijk om de kinderen hier nauw bij te betrekken om hen te tonen dat iedereen gelijke kansen verdient, ongeacht ras, stand of seksuele geaardheid.” geva

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio