©  Google maps

Zoekactie naar man die leerkracht bedreigde stopgezet, alarmpistool vlak bij school aangetroffen

Anderlecht -

In een school in Anderlecht zou maandagmiddag een schot gelost zijn. Daarbij vielen geen gewonden. Dat meldt de lokale politie van de zone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst). Even werd vermoed dat er een gijzeling bezig was, maar dat klopt niet, aldus de politie. Een leerkracht werd wel bedreigd.

sgg,tg

Getuigen zagen maandagnamiddag omstreeks 14.00 uur hoe een persoon die een handvuurwapen droeg het Franstalige Institut de la Providence, aan de Habermanstraat in Anderlecht, binnendrong. Even later weerklonk ook een schot.

“Maar er zijn geen gewonden gevallen en er is ook geen huls of geen kogelinslag gevonden”, zegt politiewoordvoerster Sarah Frederickx. “Iedereen die in het gebouw aanwezig was, is in veiligheid gebracht, en de school wordt nu grondig doorzocht.”

De school is intussen ontruimd. “Verschillende mensen waren aan het huilen”, zeggen leerlingen. “De leerkrachten zeiden dat we naar de turnzaal moesten vluchten. Daar hebben we een uur of twee moeten wachten. Nadat we gefouilleerd werden door de politie, mochten we de school verlaten.”

Het Brusselse parket heeft intussen een onderzoek geopend naar de feiten.

De zoektocht naar de verdachte in de omgeving van de school is stopgezet. Er wordt nu onder meer op camerabeelden uit de omgeving gekeken of de verdachte kan geïdentificeerd worden.

Ook worden verschillende aanwezigen in de school ondervraagd. Het gaat dan onder meer om de leerkracht die hij bedreigde.

Het Brusselse parket bevestigt dat een alarmpistool werd gevonden in de nabijheid van de school. Het wapen is meegenomen voor verder onderzoek.

De school bekijkt intussen of er extra veiligheidsmaatregelen moeten worden genomen.

Meer over Anderlecht

Aangeboden door onze partners