Maryna Zanevska.

Maryna Zanevska. © ISOPIX

Maryna Zanevska baalt na bolwassing in eerste ronde: “Alles geprobeerd, niets werkte”

Bij haar eerste passage op Roland-Garros sinds 2016 was Maryna Zanevska (WTA 65) totaal niet opgewassen tegen de voortreffelijke Chinese Zheng Qinwen (WTA 74): 6-3, 6-1.

Marc Vermeiren in Parijs

“Ik heb alles geprobeerd, maar niets werkte. Dat was vooral haar verdienste. Van alle tegenstanders die ik dit seizoen al ontmoet heb, was Zheng de beste. Zij speelde met veel meer variatie dan de meeste Chinezen, die meestal opteren voor vlakke ballen. Ik ben triest na deze nederlaag met zware cijfers, maar niet ontgoocheld. Soms bots je gewoon op iemand sterker. Dan kan je alleen maar bravo zeggen.”

Het grootste verschil tussen beiden situeerde in de opslag. Zheng sloeg zes aces en won 21 van haar 22 eerste services, Zanevska bleef steken op nul aces en 17 van haar 36 eerste opslagen. 95 procent vs 47 procent: het zegde alles. “Ze gaf me op geen enkel moment cadeaus. Ik ben blijven vechten, maar stond voortdurend onder druk.”

De Belgische van Oekraiënse origine dubbelt nog op Roland-Garros. “Wat er nadien volgt, weet ik nog niet. Voeg ik nog een graveltornooi toe aan mijn programma? Of zal ik me twee weken lang beginnen voorbereiden op Wimbledon en het grasseizoen?”

Aangeboden door onze partners