©  ISOPIX

Salernitana slaagde in onwaarschijnlijke redding en dus moet coach Davide Nicola 280 kilometer wandelen naar de paus

Salernitana verloor op de slotspeeldag met 0-4 van Udinese, maar wist zich toch te redden in de Serie A doordat concurrenten Cagliari (0-0 bij Venezia) en Genoa (0-1-nederlaag tegen Bologna) niet konden profiteren. Coach Davide Nicola moet nu 280 kilometer wandelen naar Rome en is daarmee niet aan zijn proefstuk toe.

Michael Van Damme

Halfweg april leek rode lantaarn Salernitana een vogel voor de kat met twaalf punten achterstand op de voorlaatste, maar dankzij een reeks van 4 zeges en 3 gelijke spelen deden ze weer helemaal mee. En ondanks de nederlaag op de slotspeeldag, is de redding een feit.

Davide Nicola, die in februari overnam als coach, beloofde vanuit het Stadio Arechi naar de paus in Rome te wandelen als Salernitana zich zou redden -een tocht van meer dan 280 kilometer- en wil die belofte nu nakomen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eerder deed hij al iets gelijkaardigs. Toen hij in 2017 Crotone in de Serie A hield, fietste Nicola 1.300 kilometer naar Turijn.

Aangeboden door onze partners