©  ISOPIX

Afscheidnemende Origi wordt met erehaag gehuldigd op Anfield, maar mist Champions League-finale door blessure

Liverpool-aanvaller Divock Origi (27) zal ontbreken in de Champions League-finale tegen Real Madrid in het Stade de France nabij Parijs. De Rode Duivel liep zaterdag op training een spierblessure op.

Michael Van DammeBron: BELGA

“Div is zeker out voor de finale, want hij blesseerde zich in de laatste seconde van de trainingssessie gisteren”, zei Klopp. “Hij heeft een spierblessure. Vijf dagen zullen niet genoeg zijn voor hem.”

Origi, die na acht seizoenen Liverpool verlaat, zat door zijn blessure zondag niet in de selectie voor de laatste competitiematch tegen Wolverhampton Wanderers (3-1 zege). Hij werd wel in de bloemetjes gezet op Anfield. Zo liep hij door een erehaag het veld op. “Hij is en zal voor altijd een Liverpool-legende zijn en een van de belangrijkste spelers die ik ooit onder mijn hoede had”, liet Klopp vrijdag optekenen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

 ©  ISOPIX

 

 ©  ISOPIX

 

 ©  ISOPIX

 

 ©  AFP

Origi maakte zich in 2019 in de Champions League onsterfelijk voor The Reds. In de terugwedstrijd van de halve finale tegen FC Barcelona maakte Liverpool dankzij een 4-0 zege en twee treffers van Origi een 3-0 nederlaag uit de heenwedstrijd ongedaan. ‘Het Wonder van Anfield’, kopten de Britse kranten daags nadien. Enkele weken later deed Origi er nog een schepje bovenop door vlak na zijn invalbeurt in de finale tegen Tottenham Hotspur de 2-0 eindstand op het bord te zetten in Madrid. Liverpool won zo voor het eerst in 14 jaar de beker met de grote oren.

Thiago Alcantara is onzeker voor de Champions League-finale. De middenvelder moest zondag vlak voor rust het veld geblesseerd verlaten. “Het ziet er niet goed uit, meer kan ik niet zeggen”, aldus Klopp op de persconferentie na de match. “Hij droeg zijn dochter op de schouders en kon wandelen. Dat is een goed teken. Maar laat ons de MRI-scan afwachten.” 

Manchester City won zondag na een remonte met 3-2 van Aston Villa, waardoor het opnieuw de landstitel veroverde. Liverpool strandde op één punt. (belga)

Aangeboden door onze partners