©  Shutterstock

Vrouw vervoert vijf kinderen zonder gordel in auto: 7-jarige zit onder handschoenenkastje

Tongeren -

Tijdens een controle heeft de politie Tongeren-Herstappe zondag een bestuurster betrapt die vijf kinderen zonder gordel in haar auto had zitten. Een 7-jarige zat zelfs tussen de voeten van de passagier onder het handschoenenkastje.

De politie hield zondag tussen 13 en 21 uur een controleactie rond afleiding in het verkeer op de Luikersteenweg, Sint-Truidersteenweg en Nieuwe Steenweg. Vijf bestuurders waren op hun gsm bezig tijdens het rijden en verloren meteen hun rijbewijs voor acht dagen. Tien motorrijders kregen een boete omdat ze geen beschermende kledij droegen.

Eén motard bleek nog een rijverbod van twee jaar te hebben en was toch de baan op gegaan. Bovendien testte hij positief op speed en reed hij met een niet-ingeschreven en niet-verzekerde motorfiets. Ook een andere chauffeur was aan het rijden ondanks een rijverbod. Hij had achter in de auto twee jonge kinderen zitten die geen gordel droegen en geen aangepast kinderzitje hadden.

Vijf kinderen

Hij was niet de enige. Toen een bestuurster werd tegengehouden, bleken er vijf kinderen van 2, 7 9, 10 en 11 jaar zonder gordel in haar auto te zitten. Vier zaten op de achterbank, hoewel daar eigenlijk maar drie zitplaatsen waren. Tot verbazing van de agenten zat het kind van 7 jaar tussen de benen van de passagier onder het handschoenenkastje. De bestuurster kreeg een boete.

Een bestuurder bleek zondag geseind te staan en werd van zijn vrijheid beroofd. De man had nog 15 maanden rijverbod openstaan.  (siol)

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio