Dominique Hendrickx 

Dominique Hendrickx ©  Van den Bulck Peter

Belgische ruiters kunnen het niet afmaken in op CSI-jumping Bourg-en-Bresse

De Belgische combinaties Dominique Hendrickx/Floris TN en Gudrun Patteet/Sea Coast Guinnes haalden zondag in het Franse Bourg-en-Bresse de barrage met zes in de 4 sterren Grote Prijs op 1m55 maar moesten uiteindelijk de zege laten aan de Luxemburger Victor Bettendorf en het 10-jarig Belgisch Warmbloed Paard (BWP) Mr. Tac.

Bron: BELGA

Victor Bettendorf en zijn ruin Mr. Tac mochten in Bourg-en-Bresse als winnaars de ereronde rijden na een foutloze barrage in 33.29. 

Ook Dominique Hendrickx/Floris TN hielden in de finaleronde de nul vast maar werden met een eindtijd van 35.21 vierde. Gudrun Patteet/Sea Coast Guinness finishten 9 honderdsten van een seconde sneller maar stootten onderweg één balk af en kwamen zo op plaats 5 in de einduitslag terecht.

CSI-jumping Aalborg - Constant Van Paesschen wint Grote Prijs

Constant Van Paesschen (28) heeft zondag in het Deense Aalborg met de 9-jarige merrie Diaz du Thot de 4 sterren Grote prijs op 1m50 gewonnen. Hij was de enige Belg die er in slaagde de tweede ronde te halen.

Dertien combinaties mochten een finaleronde springen in de Grote Prijs van Aalborg. Met een eindtijd van 38.81 veroverde de combinatie Constant Van Paesschen/Diaz du Thot eerste plaats.

Het Franse duo Maelle Martin/Bise des Bardellières eindigde op de tweede plaats met een finish van 39.35.

Aangeboden door onze partners