Geen hoop meer voor 23-jarige motorrijder die levensgevaarlijk gewond raakte op E313

Bilzen

De 23-jarige Ignace Luyten uit Hasselt is zondag in de vooravond levensgevaarlijke gewond geraakt bij een ongeval op de E313 tussen Bilzen en Diepenbeek. De motard ging er met zijn motor van de baan. Voor de jongeman - afkomstig uit Schulen - is er geen hoop meer. Maandag kwamen enkele vrienden en motorrijders in Bilzen samen om hem te eren. Ook bij de organisatie van de oldtimerhappening in Herk-de-Stad is de sfeer bedrukt. Zowel Ignace als zijn vader werkte daar mee. Stephan Stevens van de organisatie. “We zijn diep bedroefd na het horen van het nieuws over het ongeval en de toestand van Ignace en leven mee met de familie en vrienden.”

Vangrail

De jongeman was zondagavond bij een inhaalmanoeuvre de controle over zijn tweewieler kwijtgeraakt nadat hij een auto had geraakt. De motor ging aan het slingeren, raakte nog een tweede voertuig om dan tegen de vangrail terecht te komen. De motorrijder werd van zijn Suzuki gekatapulteerd. De motor reed nog een paar honderd meter verder zonder chauffeur.

Het slachtoffer kreeg ter plaatse de eerste zorgen van een mugarts. Later werd hij naar het Jessaziekenhuis gebracht. Het parket van Limburg stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval in kaart te brengen. (mm/lw)

 

 ©  ToPa

 

 © ToPa 

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio