©  BELGA

Alison Van Uytvanck bereikt tweede ronde Roland Garros na opgave Ann Li

Alison Van Uytvanck (WTA 60) heeft zich zondag gekwalificeerd voor de tweede ronde van Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen.

rahe, Marc Vermeiren in ParijsBron: BELGA

In de eerste ronde profiteerde Van Uytvanck van de opgave van haar Amerikaanse opponente Ann Li (WTA 67), die nochtans de eerste set met 6-3 had gewonnen. In de tweede set leidde Li met 3-2, met een break voorsprong. Bij 2-1 in de tweede set vroeg Li een medische time-out aan om haar schouder te laten verzorgen. Uiteindelijk bleek ze te veel last te hebben om de wedstrijd uit te spelen. Het was de eerste confrontatie tussen beide speelsters.

Het Amerikaanse achttiende reekshoofd Coco Gauff (WTA 23) of de Canadese qualifier Rebecca Marino (WTA 115) wordt de volgende tegenstandster van Van Uytvanck.

Van Uytvanck staat voor de achtste keer op de hoofdtabel van Roland Garros. Haar beste prestatie dateert van 2015, toen bereikte ze de kwartfinales.  

Op het Parijse gravel neemt Van Uytvanck ook nog deel aan het dubbeltoernooi. Aan de zijde van de Roemeense Monica Niculescu neemt ze het in de eerste ronde op tegen de Amerikaanse Danielle Collins en de Kazachse Yulia Putintseva.

Van Uytvanck: “Erg voor haar”

“Puur geluk”, verklaarde Van Uytvanck haar kwalificatie voor de tweede ronde achteraf. “Ook voor mij was die opgave een totale verrassing. Na haar medische timeout merkte ik wel dat haar forehand niet zo goed meer functioneerde en wilde ik daar vaker op spelen, maar plots hield ze er mee op. Achteraf heb ik nog even met haar gepraat. Ze was blijkbaar pijnvrij aan de match begonnen, maar plots schoot er toch nog iets in. Erg voor haar.”

Wat onthoudt Van Uytvanck uit dat uurtje tennis? “Ik ben vooral blijven vechten. Ik had ook niet de indruk dat de match al verloren was. Maar ik besef ook dat het qua tennis nog wat hapert. Ik maakte fouten die ik anders nooit maak. Door ziekte heb ik de voorbije weken amper getraind en amper gespeeld, al voel ik me sinds kort weer wat beter.”

Hoe beoordeelt de Belgische nummer 2 haar seizoen tot nu toe? “Niet geweldig, niet superslecht, maar het is wel een tegenvaller voor mij dat Wimbledon geen punten uitreikt. Anderzijds: het is natuurlijk wel mooi dat ik hier een tweede ronde haal. Op een grand slam is het alleszins de eerste keer dat ik op deze manier doorstoot.”

Meer over Roland Garros

Aangeboden door onze partners