©  Twitter SD Worx

Demi Vollering pakt de dagzege, eindwinst in Ronde van Burgos is voor Juliette Labous

Demi Vollering heeft de koninginnenrit in de Ronde van Burgos (Spa/World Tour) gewonnen. De Nederlandse van Team SD Worx haalde het na 125,1 km op Lagunas de Neila voor de Françaises Juliette Labous en Evita Muzic. Labous is de eindwinnares.

Bron: BELGA

In de etappe van zaterdag knalde de spaanse Mavi Garcia naar de winst en leiderstrui, in de rit van zondag beloofde het een spannende strijd te worden met de finish op de top van Lagunas de Neila, een klim van 11,8 km aan 6,2%. Vijf dames kleurden de vroege vlucht, in een wedstrijd zonder televisiebeelden zondag. Het ging om Lotte Kopecky, Anna Shackley, Lucinda Brand, Elise Chabbey en Marie Le Net.

Op 20 km van het eind werden ze gegrepen door een kleine groep favorieten, onder wwie leider Mavi Garcia. Het duurde lang vooraleer de finale losbarstte. Pas op 3 km van de top reden drie rensters weg: Labous, Paula Andrea Patino en Demi Vollering. De Nederlandse toonde zich in de slotfase de sterkste en pakte de zege, voor eindwinst deed ze niet meer mee na tijdverlies in de etappe van zaterdag. Labous is de eindwinnares. Ze volgt op de erelijst Anna van der Breggen op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners