©  Reuters

Vierde geval van apenpokkenvirus bevestigd in ons land: opnieuw link met fetisjfestival

Er is een vierde geval van besmetting met het apenpokkenvirus in België vastgesteld, ditmaal in Wallonië. Dat meldt viroloog Emmanuel André.

jvh

“De laboranten in het UZ Leuven werken zeven dagen op zeven om een snelle diagnose te kunnen stellen voor patiënten die vermoeden dat ze het besmet zijn met het apenpokkenvirus”, schrijft André op Twitter. “Vandaag hebben we een vierde geval in België kunnen bevestigen. Deze patiënt is opgenomen in Wallonië, en heeft een link met het evenement in Antwerpen waaraan minstens twee andere besmette personen deelnamen.”

Twee van de drie mensen bij wie eerder een besmetting met het apenpokkenvirus was vastgesteld, was aanwezig op het fetisjfestival, dat in mei plaatsvond in Antwerpen. De derde besmette persoon is de partner van één van die twee andere personen.

“Het is belangrijk dat alle mensen met verdachte wonden zich snel aanbieden, zodat hun dokter of een spoeddienst een snelle diagnose kunnen stellen”, waarschuwt André nog.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Apenpokkenvirus

Aangeboden door onze partners