Adriaan Van den Hoof reageert op vertrek bij ‘Switch’ na meldingen van ongepast gedrag: “Nooit formele klachten tegen mij ingediend”

Adriaan Van den Hoof (49) zal deze zomer de populaire Eén-quiz ‘Switch’ niet langer presenteren. Enkele weken voor zijn vertrek werd aangekondigd, liepen bij de preventiedienst van de VRT meerdere meldingen binnen over ongepast gedrag. Het zou onder meer over fysieke agressie en emotioneel misbruik gaan in de privésfeer. Hij heeft nu ook voor het eerst zelf gereageerd op zijn vertrek.

redBron: VRT

LEES OOK. Meldingen van ongepast gedrag bij VRT en aantijgingen van agressie tegen Adriaan Van den Hoof: verjonging lijkt niet enige reden van vertrek bij ‘Switch’

Voor onze redactie waren Van den Hoof zelf noch zijn manager de voorbije dagen bereikbaar voor commentaar. Aan de VRT geeft hij wel een korte reactie.

“Ik ben inderdaad door de VRT op de hoogte gebracht van hun keuze om voor een nieuwe presentator te gaan. Maar ik heb geen enkele reden om aan te nemen dat er iets anders zou spelen dan hun keuze voor vernieuwing”, zegt Adriaan Van den Hoof.

“Er zijn tegen mij nooit formele klachten ingediend bij de VRT, noch elders. Er loopt ook geen enkel gerechtelijk onderzoek, daar wil ik toch duidelijk over zijn”, gaat hij verder. “Bovendien is er afgesproken met de VRT om na de zomer opnieuw samen te zitten om nieuwe projecten te bekijken. Dat lijkt mij toch geen slecht teken.”

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer