©  AFP

Drugskoerier betrapt met 5 kilo ketamine in laadruimte: 32 maanden cel geëist

Maaseik -

Een 30-jarige Nederlander riskeert 32 maanden cel omdat hij in Maaseik met 5 kilo ketamine in de laadruimte van zijn bestelwagen betrapt werd tijdens een verkeerscontrole aan de Maasbrug.

Op 26 oktober 2021 werd de Nederlandse bestelwagen aan de Maasbrug in Maaseik aan de kant gezet voor een verkeerscontrole. “De man was bijzonder zenuwachtig”, zo vertelde de Tongerse procureur tijdens de behandeling van de zaak. “In de laadruimte van zijn bestelwagen lag een witte draagtas met daarin een zwarte plastiek zak. In die zak zat maar liefst 5 kilogram ketamine en in totaal 1.750 euro cash geld.”   

Vereniging

De man moest zich vrijdag enkel verantwoorden voor het bezit van de drugs. “Maar de hoeveelheid drugs wijst natuurlijk ook op de verkoop. Bij zo’n grote hoeveelheid gaat het meestal ook om een vereniging. Dit kan je alleen niet financieren. Hij moet aangestuurd worden door anderen.” De dertiger riskeert 32 maanden cel en een geldboete van 8.000 euro.

Zwijgrecht

De Nederlander beroept zich sinds zijn arrestatie op zijn zwijgrecht. Zijn advocaat, meester Gino Houbrechts, vraagt een mildere straf maar geeft de feiten toe. “Hij heeft aan mij verteld dat hij inderdaad als koerier werkte en 1.500 euro kreeg om een pakketje van punt A naar punt B te brengen. Er is geen discussie over.”

Vonnis volgt op 17 juni.