Themabeeld 

Themabeeld ©  Shutterstock

Exhibitionist met enkel een geel T-shirt aan gevat

Diepenbeek/Hasselt -

De politie LRH heeft een exhibitionist die aan het rondfietsen was in de regio Hasselt gevat. De 67-jarige man bleek dronken te zijn en werd in een politiecel opgesloten om te ontnuchteren. De man was in de loop van de middag enkele keren gespot met enkel een geel T-shirt aan.

Rond 13 uur kwam vrijdagmiddag de eerste melding van de exhibitionist binnen bij de politie LRH. “Hij werd op de Steenweg in Diepenbeek gespot aan de verkeerslichten”, zegt woordvoerder Dorien Baens. “Het ging om een kale, oudere man op een fiets. Hij droeg enkel een geel T-shirt en had zijn geslachtsdeel vast.” Meteen werd een oproep verspreid. Aan iedereen die hem zag werd gevraagd het nummer 101 te bellen.

De man had na die eerste melding al een hele weg afgelegd en het stormweer getrotseerd, want rond 14.45 uur werd hij opnieuw opgemerkt op de Luikersteenweg in Hasselt. “Hij reed in de richting van Kortessem. Onze ploegen zijn naar hem op zoek en speuren de omgeving af,” liet Baens weten.

In de vooravond raakte bekend dat de man was gepakt. Hij droeg effectief geen broek. De 67-jarige man bleek dronken te zijn. Hij werd in de cel opgesloten voor openbare dronkenschap. Er is ook een proces-verbaal voor exhibitionisme opgesteld. siol/mm

Aangeboden door onze partners

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio