© Jozef Croughs

Ontdek het bewogen Truiense verleden met nieuwe wandeling ‘Sint-Truiden Ondergronds’

SINT-TRUIDEN -

Tijdens de Archeologiedagen van volgend weekend stelt Sint-Truiden de nieuwe wandeling ‘Sint-Truiden Ondergronds’ voor. De nieuwe wandeling van 4,2 km start op de Groenmarkt, passeert de beschermde archeologische site van de Abdij, de crypte en volgt het tracé van de middeleeuwse stadsomwalling op de Minderbroedersite en de Brustempoort, die nog herinneren aan het bewogen verleden.

Met deze ontdekkingstocht laat het lokaal bestuur het brede publiek kennismaken met het archeologische onderzoek dat in Sint-Truiden is uitgevoerd. “Sint-Truiden is een belangrijke monumentenstad”, zegt schepen van Monumentenbeheer en onroerend erfgoed Jelle Engelbosch. “Doorheen de jaren zijn hier tal van archeologische studies verricht, die ons meer vertellen over de eeuwenoude geschiedenis van onze stad zoals onlangs nog de opgravingen van resten van de Klerkenkapel op de Groenmarkt.”  

App

Na de archeologiedagen wordt ‘Sint-Truiden ondergronds’ opgenomen in het permanente wandelaanbod van Toerisme Sint-Truiden. “Als je de smaak helemaal te pakken hebt, kan je de wandeling perfect combineren met een bezoek aan de Abdijtoren met 192 treden, de Festraetsstudio en het rustieke Kerkje van Guvelingen”, geeft schepen Nina Kvikvinia, schepen, van Toerisme nog enkele tips.

Via een code in de onlineapplicatie izi.TRAVEL kunnen wandelaars de ondergrondse crypte en de Kapucijnenkapel gratis bezoeken. “De app geeft bovendien toegang tot een schat aan informatie over de monumenten die je onderweg tegenkomt”.(JCr )

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio