©  AFP

Thierry Neuville is eerste leider in Rally van Portugal

Thierry Neuville (Hyundai i20 N Rally1) heeft donderdagavond in de straten van Coimbra de eerste klassementsrit van de rally van Portugal gewonnen. De Belg was 0.6 sec sneller dan teamgenoot Ott Tänak (Hyundai i20 N Rally1). Craig Breen (Ford Puma Rally1) volgde als derde op 1.4 sec. WK-leider Kalle Rovanperä (Toyota Yaris Rally1) reed de zesde tijd op 2.7 sec van Neuville.

Bron: BELGA

Het was al van het precoronatijdperk geleden dat Portugal nog eens een WRC-event kon organiseren. De rallyfans waren dan ook op de afspraak. In de straten van Coimbra had de organisatie een klassementsrit van 2,82 km uitgetekend. Een rit die helemaal niet lijkt op wat de rijders vanaf morgen/vrijdag voorgeschoteld krijgen. 

Thierry Neuville loodste zijn Hyundai het beste langs de kunstmatig aangelegde chicanes en rond de rotondes. “Het was een leuke maar ook een verraderlijke openingsrit”, zei Neuville bij aankomst. “Het was wel leuk om te zien dat de fans na drie jaar op de afspraak waren. Ik hoop dat het dit weekend een geweldige strijd wordt.”

De top drie wordt gescheiden door 1.4 seconde. Tänak reed de tweede tijd en volgde op 0.6 sec. Breen was als derde 1.4 sec trager. Sébastien Ogier (Toyota Yaris Rally) reed de vijfde tijd, Kalle Rovanperä de zesde tijd en Sébastien Loeb (Ford Puma Rally1) de achtste tijd.

Meer over Thierry Neuville

Aangeboden door onze partners