©  ISOPIX

David Goffin treft 20-jarige Tsjech Jiri Lehecka in eerste ronde Roland Garros, Elise Mertens loot Roemeense

David Goffin (ATP 48) neemt het in de eerste ronde van Roland Garros op tegen de Tsjech Jiri Lehecka (ATP 77). Dat is het resultaat van de loting van donderdag. Het prestigieuze tennistoernooi gaat door vanaf zondag 22 mei tot en met zondag 5 juni.

Bron: BELGA

Goffin speelde nog maar een keer eerder tegen de 20-jarige Tsjech, eerder dit jaar in Monte Carlo. Onze landgenoot trok toen aan het langste eind. De 31-jarige Luikenaar is de enige Belg op de hoofdtabel bij de mannen van het graveltoernooi in Parijs. Zizou Bergs (ATP 198) verloor dinsdag zijn eerste kwalificatieronde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Elise Mertens (WTA 33) neemt het in de eerste ronde van Roland Garros op tegen de Roemeense Elena-Gabriela Ruse (WTA 52). Dat is het resultaat van de loting van donderdag.

Mertens begint in Parijs als 31e reekshoofd en genoot daarom van een beschermde status bij de loting. In de eerste ronde kijkt ze de 24-jarige Ruse in de ogen, die ze nooit eerder trof. De Roemeense heeft een WTA-titel op haar erelijst, vorig jaar behaald in Hamburg.

Bij de vrouwen is er heel wat Belgische weelde want ook Alison Van Uytvanck (WTA 61), Maryna Zanevska (WTA 65), Greet Minnen (WTA 84) en Ysaline Bonaventure (WTA 170) prijken op de hoofdtabel van het graveltoernooi in Parijs.

Van Uytvanck neemt het op tegen de Amerikaanse Ann Li (WTA 64), ook zij troffen elkaar nooit eerder. Zanevska moet aan de bak tegen de Chinese Zheng Qinwen (WTA 74). Ook dat wordt het eerste duel tussen beide speelsters. Minnen moet de baan op tegen het Russische dertigste reekshoofd Ekaterina Alexandrova (WTA 31). De Russin won de twee voorgaande ontmoetingen met Minnen.

Bonaventure, die zich via de kwalificaties plaatste voor de hoofdtabel, heeft als qualifier nog geen tegenstandster geloot.

De Tsjechische titelverdedigster Barbora Krejcikova, nummer 2 van de wereld en het tweede reekshoofd, begint aan de verdediging van haar titel van vorig jaar tegen de Française Diane Parry (WTA 96). Het Poolse topreekshoofd en nummer 1 van de wereld Iga Swiatek treft een qualifier.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over David Goffin

Aangeboden door onze partners