Brits koppel wint op één na grootste bedrag ooit bij EuroMillions

Het koppel dat 215 miljoen euro gewonnen heeft bij een recente EuroMillions-trekking heeft zich bekendgemaakt. Het gaat om een kapster en een handelsingenieur uit Gloucestershire.

sggBron: Daily Mail

215 miljoen euro of 184 miljoen pond. Dat is het bedrag dat afgelopen week gewonnen werd in Groot-Brittannië tijdens de trekking van EuroMillions. Een winnaar had zich niet onmiddellijk gemeld, maar na een nationale oproep kwam die toch naar voren. Nu is bekend om wie het gaat. Het is een koppel uit Gloucestershire dat het reusachtige lot gewonnen heeft. De 44-jarige kapster Jess en de 49-jarige handelsingenieur Joe Thwaite bleven een dikke week anoniem, maar kwamen nu toch naar buiten als winnaars.

Het koppel heeft samen twee kinderen die nog op de lagere school zitten. Joe Thwaite heeft ook nog twee kinderen die momenteel aan de universiteit studeren uit een eerder huwelijk. Joe beschreef aan een lokale tv-journalist dat hij normaal niet zo veel ‘geluk’ heeft, maar dat zijn vrouw hem aanmaande om het lotje te kopen.

Thwaite realiseerde dat hij gewonnen had door de National Lottery App. Maar hij moest zijn smartphone opnieuw neerleggen omdat hij het niet geloofde. Het begon toen de cijfers te overlopen en besefte dat hij de gigantische som had gewonnen.

Het gaat om de tweede grootste jackpot aller tijden bij EuroMillions. Het vorige record viel in oktober van vorig jaar en bedroeg 220 miljoen euro.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Verenigd Koninkrijk

Aangeboden door onze partners