©  AP

Dallas en Luka Doncic gaan zwaar onderuit tegen Golden State Warriors in NBA play-offs

De Golden State Warriors hebben woensdag aan het langste eind getrokken in de eerste finalewedstrijd in de Western Conference van de NBA. De Warriors versloegen in San Francisco de Dallas Mavericks met 112-87 (rust: 54-45).

Bron: BELGA

Voor Luka Doncic, de sterspeler van de Mavericks, werd het een tegenvallende avond. Drie dagen nadat hij bijna in zijn eentje de Phoenix Suns wegvaagde, kwam hij tegen de defensie van de Warriors tot slechts 20 punten. De Sloveen leek ook last te hebben van een zere schouder.

Bij de Warriors kwam Stephen Curry tot 21 punten, 12 rebounds en 4 assists. Jordan Poole en Andrew Wiggins scoorden elk 19 punten. Klay Thompson scoorde niet voor rust, maar haalde wel 15 punten in de tweede periode. In totaal kwamen zeven Golden State-spelers tot dubbele punten.

De tweede finalewedstrijd in het westen staat vrijdag op het programma, opnieuw in San Francisco. De winnaar van de finale van de Western Conference treft de winnaar van de finale van de Eastern Conference, Boston of Miami, in de NBA Finals.

Aangeboden door onze partners