©  ISOPIX

Elise Mertens rukt op naar halve finales dubbelspel in Straatsburg, Zanevska naar kwartfinales enkelspel

Elise Mertens heeft zich dinsdag geplaatst voor de halve finales van het dubbelspel op het WTA-toernooi in het Franse Straatsburg (gravel/251.750 dollar).

Domien BrepoelsBron: BELGA

Mertens versloeg in de kwartfinales (tweede ronde) aan de zijde van de Française Diane Parry de Japanse Shuko Aoyama en de Taiwanese Hao-Ching Chan, die de tweede reekshoofden vormen, in twee sets: 7-6 (7/5) en 6-1. De partij duurde 1 uur en 24 minuten. De tegenstand in de halve finales is nog niet bekend. 

In de andere tabelhelft staat Kimberley Zimmermann met de Poolse Katarzyna Piter in de kwartfinales, waarin ze de Amerikaanse Kaitlyn Christian en de Wit-Russin Lidziya Marozava partij geven.

De 26-jarige Hamontse lag de voorbije maand in de lappenmand met een beenblessure en miste daardoor de Masters 1.000-toernooien in Madrid en Rome. In het enkelspel sloot Mertens (WTA 33) maandag in Straatsburg haar eerste wedstrijd in een maand winnend af. Ze won als vierde reekshoofd in de eerste ronde in twee sets (7-5 en 6-4) van de Française Carole Monnet (WTA 249). In de tweede ronde wacht de Duitse Anna-Lena Friedsam (WTA 207), die de Australische Daria Saville (WTA 130) versloeg.

Zanevska stoot door

Maryna Zanevska (WTA 65) heeft zich dinsdag geplaatst voor de kwartfinales in het enkelspel. Zanevska versloeg in de tweede ronde de Française Harmony Tan (WTA 112) in drie sets: 4-6, 7-5 en 6-1. De partij duurde 2 uur en 31 minuten. In de volgende ronde wacht voor Zanevska het Tsjechische topreekshoofd Karolina Pliskova (WTA 8) of de Amerikaanse Bernarda Pera (WTA 122).

Meer over Elise Mertens

Aangeboden door onze partners