Elon Musk 

Elon Musk ©  WireImage

“Elon Musk verkoopt aandelen in SpaceX om Twitter-deal te betalen”

Elon Musk verkoopt mogelijk een deel van zijn belang in ruimtevaartbedrijf SpaceX, om daarmee de overname van Twitter financieel rond te krijgen. Dat schrijft de New York Post. Bronnen melden aan de Amerikaanse krant dat aandelen in SpaceX deze week zouden worden verkocht via een zogeheten onderhandse plaatsing. Musk zou een van de verkopers zijn, nu hij fondsen werft om de overname van Twitter te financieren.

jvhBron: BELGA

SpaceX zou zo’n 70 dollar (67 euro) per aandeel kunnen vragen. Daarmee zou aan het bedrijf een prijskaartje hangen van 125 miljard dollar. In augustus vorig jaar werd SpaceX na een nieuwe financieringsronde nog op 100 miljard dollar gewaardeerd.

Musk deed eerder een bod op Twitter van 44 miljard dollar, maar voor het weekend zei hij dat die overname “tijdelijk gepauzeerd” is. Hij wil namelijk eerst meer duidelijkheid over het aantal spam-accounts op Twitter. Het is mogelijk dat hij Twitter voor een lagere prijs zal overnemen. Musk twijfelt namelijk aan het vermogen van Twitter om in te schatten hoeveel accounts spam of nep zijn.

Meer over Elon Musk

Aangeboden door onze partners