Speciale eenheden vallen garage binnen in Bilzen: tal van arrestaties bij drugsonderzoek. © TP

Speciale eenheden vallen garage binnen in Bilzen: tal van arrestaties bij drugsonderzoek

Bilzen -

Speciale eenheden vielen maandagnamiddag binnen bij een autohandelaar in Bilzen. Het gaat om een grootscheepse actie in het kader van een uitgebreid drugsonderzoek. Daarbij werden tal van arrestaties verricht.

In het kader van een gerechtelijk dossier rond drugs vielen de politiediensten maandagnamiddag op meerdere plaatsen binnen. In Munsterbilzen verzamelde de politie bij autohandelaar EK Cars. Daarbij kregen ze ondersteuning van de speciale eenheden. Een zogenaamd POSA-team (Protectie, Observatie, Steun en Arrestatie) stond hen bij tijdens de inval omdat binnen mogelijk verdachten zaten die bestempeld worden als vuurwapengevaarlijk. Uiteindelijk konden in totaal vijf personen ter plaatse worden aangetroffen. Ze werden gearresteerd een door de politie meegenomen voor verhoor.

De inval met de speciale eenheden gebeurde bij EK Cars op de Zutendaalweg in Munsterbilzen. 

De inval met de speciale eenheden gebeurde bij EK Cars op de Zutendaalweg in Munsterbilzen. ©  TP

Drugshond

Ook op andere plaatsen, zowel binnen als buiten Bilzen, werden nog huiszoekingen uitgevoerd. De invallen kaderen binnen een grootschalig drugsonderzoek dat al langere tijd loopt. Wat er precies werd aangetroffen bij de garagist op de Zutendaalweg is nog niet bekend, maar het perceel werd doorzocht met begeleiding van een drugshond.

Interceptie in Beverst

In Beverst sloeg de politie twee mensen in de boeien. 

In Beverst sloeg de politie twee mensen in de boeien. ©  TP

Ook in Beverst sloeg de politie meerdere mensen in de boeien, al is het niet duidelijk of het met hetzelfde te maken heeft. De politiemensen haalden daar minstens twee verdachten uit een wagen met Nederlands kenteken. Beide mannen werden gearresteerd en meegenomen.

Voorlopig ontbreekt nog meer informatie omdat het gaat om een lopende gerechtelijk dossier.  ppn

De geïntercepteerde wagen in Beverst. 

De geïntercepteerde wagen in Beverst. ©  TP

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio